Skip to main content

L'agricultura és una indústria a creixement a nivell mundial, que representa el mitjà de vida de moltes persones al voltant del globus. És una àrea que destaca per als drets de gènere, que ha lluitat durant dècades per abordar la desigualtat entre els gèneres en els diferents treballs i activitats d'agricultura. Des de la recol·lecció d'aliments a la producció i la transformació de la producció agrícola, hi ha una escletxa existent entre els gèneres en la seva participació en el sector agrícola.

En primer lloc, les dones tenen menys oportunitats per accedir als principals rols dins del sector agrícola. Aquesta escletxa es reflecteix en l'escassa representació de persones de gènere femení en llocs de lideratge i altament remunerats relacionats amb l'agricultura. Alhora, moltes dones no reben la mateixa remuneració que els homes per la seva feina, cosa que pot afectar el poder adquisitiu i el benestar d'un gran nombre de dones al sector agrícola.

En segon lloc, a l'agricultura encara s'assignen rols tradicionalment femenins a les dones, que encara estan marginades per a la presa de decisions i l'accés a recursos. Això es reflecteix en el fet que les dones suporten la major part del treball agrícola de manera manual, incloent-hi la recol·lecció i el transport d'aliments.

Finalment, hi ha una manca clara d'igualtat d'oportunitats en termes de l'educació en el sector agrícola. Tot i l'augment del nombre de dones que assisteixen a l'educació d'agricultura, una quantitat significativament menor rep la formació i el suport necessaris per tenir èxit en un entorn més estructurat.

Aquestes bretxes es reflecteixen en la pobresa i la desigualtat que afecta gran part de la població rural, en què més de la meitat de les famílies agricultores estan compostes únicament per dones. Per abordar aquestes desigualtats, cal promoure la igualtat de gènere a l'agricultura en proporcionar igualtat d'oportunitats per a les dones, com l'oportunitat d'adquirir capacitats al sector i la provisió de finançament i altres recursos per a la producció.

Aquesta web utilitza cookies pròpies per al correcte funcionament. En fer clic al botó, acceptes aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad