Skip to main content

En els darrers anys, el nombre de dones al lloc de treball ha augmentat significativament. El fet que moltes dones treballin fa que els equips de treball siguin més diversos i inclusius. Aquesta diversitat enforteix les empreses i beneficia els seus empleats. Tot i així, encara hi ha molt camí per recórrer per incrementar la incorporació de la dona a la feina.

  1. Proporcionar un entorn segur i respectuós: l'entorn en què treballa ha de ser segur i respectuós per a tothom. Hi ha d'haver una cultura de respecte en què els homes i les dones són tractats de manera justa. Això es pot aconseguir mitjançant l'alineació de programes, polítiques i pràctiques per a la igualtat de gènere.
  2. Establir polítiques d’igualtat de gènere: les empreses han de prendre mesures per garantir que les seves polítiques siguin igualitàries. Els programes d’igualtat de gènere han de promoure la diversitat, la inclusió i l’equitat. Les lleis i les regulacions també han de ser equitatives i respectar els drets de tothom.
  3. Fomentar l'equitat salarial: les empreses han d'oferir salaris iguals per a feines similars, independentment de l'edat, el gènere o l'ètnia. Això és important per promoure la igualtat d’oportunitats. Les empreses també han de ser proactives a nivell de discriminació salarial i examinar-ne periòdicament les pràctiques per assegurar-se que s'està complint amb aquest principi.
  4. Oferir programes de flexibilitat per al treball: les empreses han d'oferir programes de flexibilitat per al treball que beneficiïn tots els treballadors. Això vol dir oferir una varietat d'opcions, com ara treball a temps parcial, teletreball, horaris flexibles, temps lliure pagat i llicències familiars. Aquestes opcions permeten als treballadors equilibrar la vida laboral i personal amb més eficiència.
  5. Involucrar a la comunitat: les empreses han de desenvolupar una connexió significativa amb la comunitat local, cosa que ajudarà a incrementar la participació de la dona a la feina. Les organitzacions comunitàries són una forma excel·lent de fer arribar missatges d'inclusió i equitat. A més, establint una relació amb la comunitat, es poden acostar a més dones per fomentar la participació laboral.
Aquesta web utilitza cookies pròpies per al correcte funcionament. En fer clic al botó, acceptes aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad