Skip to main content
  1. Enfortir el respecte i el compromís a la igualtat de gènere: molts estereotips de gènere sorgeixen de la manca d’igualtat entre els homes i les dones. Animar la igualtat de gènere és la primera manera de construir una cultura més inclusiva, igualitària i lliure d'estereotips. En aquesta línia, és fonamental animar i recompensar comportaments els igualitaris, alhora de suggerir a través de diferents mitjans (comunicació, publicitat o educació) la importància de la igualtat de gènere per construir un món més just i equitatiu.
  2. Promoure una imatge real de la dona als mitjans: els mitjans influeixen molt en la construcció d'estereotips de gènere. Hem de promoure una imatge real de la dona als mitjans i qüestionar els rols estereotipats que els mitjans tradicionalment han assignat a les dones. La publicitat, el cinema, la televisió i els programes de ràdio han de presentar homes i dones representats de manera equitativa i lliure d'estereotips.
  3. Fomentar el debat al voltant dels estereotips masculins: no sovint parlem dels estereotips masculins, especialment els tòpics lligats a la masculinitat agressiva o a l'impuls sexual, entre d'altres. Fomentar el debat entre la societat i especialment entre nens i adolescents per desenvolupar una consciència dels efectes negatius dels estereotips tant de gènere masculí com de femení.
  4. Estimular la diversitat a les eleccions dels infants i adolescents: les persones adopten estereotips de gènere des de la infància, especialment a partir de l'elecció de les seves joguines o roba. Estimular la diversitat entre la infantesa val a dir, animar els nens i nenes que triïn la roba i les joguines en base als seus gustos i preferències personals i no en base a un estereotip de gènere.
  5. Contractar persones sobre la base de les seves habilitats i no del gènere: un problema molt freqüent relacionat amb l'ús d'estereotips de gènere és la discriminació de gènere en l'àmbit laboral. Memòria, creativitat, lideratge, determinació o tenacitat tant els homes com les dones tenen fortaleses i han de ser reconegudes per les seves habilitats personals, i no discriminades a partir de maneres de pensar sexistes.
Aquesta web utilitza cookies pròpies per al correcte funcionament. En fer clic al botó, acceptes aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad